IV. Országos Városmarketing Verseny

A versenyfeladat:
Városmárka-építés, hogyan pozícionáljuk, hogyan tegyük egyedivé, vonzóvá városunkat a célcsoportjai szemében

Fontos információk:

A pályaművel szembeni elvárások:

- Egy tartalmában és formájában is lényegre törő, meggyőző, de megalapozott, kreatív javaslatot kell összeállítani az adott város márkázásában érdekelt, érintett szereplők számára. A pályamű prezentációs anyag legyen, s nem pedig hosszú, elemző tanulmány. A prezentációhoz célszerű mellékletek csatolhatóak (pl. elemzések, kreatív megoldások, fejlesztési és kommunikációs elképzelések részletesebb bemutatása, stb.)

- A pályaművek célszerűen három részből álljanak:

1. Jellemezzék a város jelenlegi helyzetét, (Brand Insight készítése) foglalják össze a jelenlegi márkakép, külső-belső megítélés, média-megjelenés, benchmark, a márkaépítésre ható releváns trendek elemzésének stb. megállapításait!

2. Mutassák be a lehetséges pozícionáló elemeket, alternatívákat, márka-opciókat (Brand Options), különösen a preferált javaslat „márkavilágát”!

3. Vázolják fel a javasolt márkaépítés megvalósításának lehetséges lépéseit, az abban résztvevők körét, feltételeit, kiemelve a kreatív design, kommunikáció, üzenetek elképzelt kereteit!

- A pályaműveket elektronikusan kell benyújtani, s a regionális elődöntőkön (a legjobbaknak pedig az országos döntőn is) szóban bemutatni, megvédeni.

- Az értékelés fő kritériumai: szakmai megalapozottság, logikus felépítés, kreativitás, javaslat realitása, szóbeli prezentáció stílusa, ereje.

 

NEVEZÉSI HATÁRIDŐ:                              2015. OKTÓBER 7.

 

A nevezés feltételei:

- 3 fős csapatba szerveződve pályázhat bármely felsőoktatási intézmény hallgatója,

- a márkázandó-várost a honlapon szereplő partner-listából kell kiválasztani, rövid indoklással, hogy miért választották a várost, s miért válassza a város a csapatot, 

- kérjük, hogy több (max. 3) várost is jelöljenek meg a jelentkezési lapon, annak érdekében, hogy ha aránytalan jelentkezések miatt az elsőként megnevezett város már nem fogadja a csapatot (egy város maximum 3 teamet segít), könnyű legyen megtalálni a tényleges partnervárost.

- új, az ez évi partnervárosok körében nem szereplő városról is lehet írni, amennyiben a város vállalja a partnervárosi szerepet, a verseny támogatását,

- a csapatok kiértesítése a nevezésről a határidőt követő 5 napon belül megtörténik.

 

A pályaművek beküldési határideje:       2015. NOVEMBER 20.

Regionális elődöntők:                               2015. NOVEMBER 20-30.

Országos döntő:                                        2015. DECEMBER 4. MISKOLC

 

További információkérést, kérdéseket az mailto:ovm2015@marketing-turizmus.hu e-mailcímre várjuk!


Részletek: http://www.marketing-turizmus.hu/varosmarketing/