Cikkíró pályázatot hirdet a Turista magazin

Jól írsz, és ezt szeretnéd megmutatni a nyilvánosságnak is? Kedvenc hobbid a túrázás, és szívesen megosztanád élményeidet másokkal? Most itt a lehetőség! Küldd el nekünk a cikked az alább megadott témák valamelyikében a cikkiropalyazat@turistamagazin.hu címre, s ha jól szerepelsz, pályaművedet publikáljunk a Turista Magazin print vagy online felületén.

Kedvenc túráddal most nemcsak élményekre, de értékes díjakra is szert tehetsz! Cikkíró pályázatunk célja a természetjárás népszerűsítése, színvonalának emelése, a túrázás szerelmeseinek hatékonyabb, sokoldalúbb tájékoztatása.

Nincs más dolgod, mint túrázni, klaviatúrát ragadni, és beküldeni a Turista Magazin szerkesztőségébe az elkészült pályaművedet!

A pályázat nyilvános, arra bárki egyénileg nevezhet.

 

Kategóriák

1. Túraleírás belföldi helyszínről

A cikk készülhet gyalogos, kerékpáros vagy evezős kategóriában. Olvasmányos stílusban és sokoldalúan mutasd be a hazai úti célt, túraszakaszt!

Fókuszban a természetjárás, a leírásban Magyarország természeti és kulturális értékei, látnivalói, újdonságok, érdekességek szerepeljenek. Szívesen vesszük a szubjektív meglátásokat, az érintett szakaszon szerzett tapasztalatok egyéni megfogalmazását.

Terjedelem: min. 5000, max. 8000 karakter (szóközökkel és bevezető résszel együtt)

2. Túraleírás külföldi helyszínről

A cikk készülhet gyalogos, kerékpáros vagy evezős kategóriában. Olvasmányos stílusban és sokoldalúan mutasd be a külföldi úti célt, túraszakaszt!

Fókuszban Földünk színes, vadregényes tájai, nem mindennapi úti céljai, különleges, akár extrém túrák, expedíciók. A leírásban természeti és kulturális értékek, látnivalók, újdonságok, érdekességek szerepeljenek. Szívesen vesszük a szubjektív meglátásokat, az érintett helyszínen szerzett tapasztalatok egyéni megfogalmazását.

Terjedelem: min. 5000, max. 8000 karakter (szóközökkel és bevezető résszel együtt)

 

Amit minden íráshoz kérünk:

- A pályamű címe

- Néhány soros, rövid, figyelemfelkeltő bevezető (lead)

- Leíró rész

- Név, e-mail cím és telefonszám (A dokumentum végén kérjük feltüntetni.)

Amit nem kérünk: útikönyvek sablonszövegei, másolás online vagy offline felületekről.


A jelentkezés módja

A részvétel nyilvános és ingyenes, egy személy több kategóriában és több művel is pályázhat. A pályázaton 18. életévét betöltött személy vehet részt, aki kizárólag saját maga által írt, máshol még nem publikált írásával jelentkezhet.

A pályaműveket a cikkiropalyazat@turistamagazin.hu e-mail címre várjuk .doc vagy .docx formátumban. A dokumentumot a következőképpen nevezd el (ékezetek nélkül!): 

kategória száma_szerző_cím (példa: 1_Kovacs_Jozsef_Barangolas_a_Bakonyban).

A jelentkezéshez név, e-mail cím és telefonszám megadása kötelező, amely adatokat kérjük, a pályamű szöveges része alatt megjeleníteni! Az e-mail tárgya legyen a kategória neve!

A ZSŰRI AUTOMATIKUSAN KIZÁRJA AZOKAT A PÁLYAMŰVEKET, AMELYEK NEM FELELNEK MEG A KIÍRÁSBAN SZEREPLŐ KRITÉRIUMOKNAK!

A pályaművek beküldésének határideje: 2015. június 1.

Eredményhirdetés: 2015. június 30.

 

Zsűrizés:

A cikkek értékelését a Turista Magazin szerkesztősége végzi, külsős zsűritag: Molnár Attila Dávid természetfilmes (filmdzsungel.hu, termeszetfilm.hu).

 

Díjak

A zsűri döntése alapján minden kategóriában egy-egy kategóriagyőztest, valamint második és harmadik helyezetteket hirdetünk ki. Ezenkívül a zsűri megnevez egy különdíjast is.

I. hely: Salomon termék

II. hely: 3 x 10.000 Ft értékű Tengerszem vásárlási utalvány

III. hely: 3 x kb. 7.000 Ft értékű Dr. Kelen ajándékcsomag

Különdíj: 2 éjszaka/2 fő részére a Galyatető Turistacentrumban

Továbbá minden díjazott egyéves TM-előfizetést és oklevelet nyer.

A nyerteseket e-mailben és telefonon értesítjük 2015. június 30-ig.

A díjazott pályaműveken kívül a zsűri által értékesnek ítélt alkotások is – print és/vagy online – publikációs lehetőséget kaphatnak. A jelentkező a pályaműve benyújtásával vállalja a publikálás lehetőségét, valamint azt, hogy honoráriumra nem tart igényt.

 

Turista Magazin szerkesztőség

1075 Budapest, Károly krt. 11. 7. em.

e-mail: cikkiropalyazat@turistamagazin.hu

PDF dokumentumok: Pályázat felhívás, Pályázat részletei