200 NAP EGY HACKERREL – VÉDHETETLEN(?) TITKAINK A KIBERTÉRBEN

Keleti Arthur interaktív előadására kerül sor 2017. április 3-án hétfőn 14 órától a Kommunkáció- és Médiatudományi Tanszék E25 301-es termében. 
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amely online ITT elérhető vagy az űrlap
INNÉT letölthető (beküldeni az info@commonline.hu címre kérjük)
Jelentkezési határidő: 2017. március 30. (csütörtök)

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! 


Az ÚJSÁGÍRÁS eddig soha nem látott tempóban változik manapság. A digitális kommunikáció ma megkerülhetetlen a mindennapi életben – a sajtó, a média világára pedig ez fokozottan igaz: a napi újságírói munkának egyszerre része, eszköze, környezete és feltétele, sokszor pedig a tárgya. Korunkban először lényegében bármilyen elektronikus kommunikáció rögzíthető, tárolható és elemezhető. Ennek ma már az újságírók, a szerkesztőségek is tudatában vannak.  Hogyan dolgozhatnak biztonságosan az újságírók a digitális korban? Mik a potenciális veszélyforrások? Hogyan lehet védeni az újságírók forrásait, történeteit, egész szakmai munkáját digitális szempontból?  

A KIBERBIZTONSÁG kérdései egyszerűek: Meghackeltek? Ki tette? Miért tette? A válaszok azonban lényegesen összetettebbek, mint elsőre gondolnánk – az informatikai rendszereink összetettsége, a hackerek motivációinak sokszínűsége, a védelmi technológiák hátránya a támadási képességekhez képest mind oka ennek. A kényelemszerető, normakövető és „lassú” biológiai lény, az ember pedig egyre elveszettebb a kibertérben. A mesterséges intelligencia, az automatizáltság és a robotok küszöbön álló forradalma ráadásul további, még nagyobb kihívásokat jelent. Például alapvetően értékelődik át a magánélet fogalma: nem lehetetlen, hogy 2020 környékén legféltettebb négy titkunkból három már nyilvános lesz. Értjük-e, hogy mi vár ránk? Hogyan készülhetünk fel ezekre a változásokra? Mit teszünk, és mit tehetünk ma a kiberbiztonságunk érdekében?

KELETI ARTHUR nemzetközileg elismert kiberbiztonsági szakértő, kibertitok jövőkutató. Több mint húsz éve dolgozik vezető informatikai és telekommunikációs cégeknek, és az üzleti fejlesztés, kommunikáció és kiberbiztonság terén szerzett tapasztalatai alapján szakosodott szakterületén a jövővel kapcsolatos irányok feltérképezésére. Széleskörű ismeretekkel rendelkezik a globális információs biztonsági piacról, az olykor félelmetesnek és elidegenítőnek tetsző tendenciákról. 2016 végén az Amazon adta ki a „The Imperfect Secret" című könyvét.

1999 óta dolgozik az ICT szektorban információs biztonsági stratégaként. Alapítója a rendszeresen megrendezett Informatikai Biztonság Napjának (ITBN), az egyik legjelentősebb kelet-európai kiberbiztonsági konferenciának és kiállításnak. Alapítója és elnöke az Önkéntes Kibervédelmi Összefogásnak (KIBEV), a kiberbiztonsági szakemberek civil szervezetének.